- רכישת נכסים מקבלן
- רכישה ומכירת נכסים מיד שנייה
- הסכמי שכירות
רכישת נכסים מקבלן
תמרור אזהרה – "כבר שילמנו עמלת עו"ד לקבלן"
רכישת נכס מקרקעין היא ככל הנראה העסקה הכלכלית המשמעותית והמורכבת ביותר שרובנו נעשה במהלך חיינו.
כאשר מדובר על רכישת נכס מקבלן, מתווספים למשוואה היבטים ייחודיים עליהם יש לתת את הדעת ושבשלם חשוב להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום.
יש להקפיד ולבדוק למשל מיהו היזם, מיהו הקבלן המבצע והאם הוא רשום, מהן הבטוחות שניתנות להבטחת כספי הרוכשים, האם יש לקבלן חובות שעלולים לפגוע ביכולתו לרשום את הנכס ע"ש הרוכש, האם ניתנו היתרי בנייה כדין ועוד.
כמו-כן חוזה הרכישה מקבלן הוא מלכתחילה מוטה לטובתו, מגן על האינטרסים שלו ובדרך-כלל ארוך ומונה עשרות עמודים ונספחים אשר אדם מן היישוב יתקשה להתמודד עם הבנתו על כל פרטיו.כחלק ממחיר הדירה, מחויבים הרוכשים ברכיב של עמלת עו"ד. בשל כך, מניחים רבים כי הם אינם זקוקים לעו"ד מטעמם. זו כמובן טעות שיש להבהירה: עורך הדין של הקבלן מייצג את הקבלן בלבד ואת האינטרסים שלו.
העמלה שנגבית מהרוכשים היא אך ורק עבור רישום הנכס על שמם בסוף התהליך. לכן בוודאי שכל רוכש חייב לשכור את שירותיו של עו"ד מטעמו אשר ייצג אותו ואת האינטרסים שלו וישמור על זכויותיו אל מול הקבלן.רכישה ומכירת נכסים מיד שנייה
מחפשים שותף מקצועי לדרך?
רובו של שוק הדירות בישראל מבוסס על מכירה וקניה של דירות יד שניה. אם גם אתם החלטתם למכור או לקנות נכס, מומלץ מאוד לקבל ייעוץ וליווי משפטי מקצועי כבר מהשלבים הראשוניים של העסקה. עו"ד מומחה ובעל ניסיון בתחום המקרקעין יעגן את האינטרסים שלכם ויגן על זכויותיכם בעסקה.
- האם לתת כסף "על החשבון" עוד בטרם נחתם חוזה?
- האם לחתום על זכרון דברים ?
- האם לקנות ואז למכור או להיפך ?
- האם להתעניין לגבי משכנתא עוד לפני שנחתם חוזה ?
- האם אצטרך לשלם מס שבח ומה ההבדל בכלל בין מס שבח להיטל השבחה ?
אם אתם מתלבטים בשאלות כאלה ובדומות להן, אם אתם מחפשים שותף מקצועי שילווה אתכם בדרך –
אני כאן עבורכם.
יחד, אתם ואני, נעשה את הדרך עד לרכישה או למכירה של הנכס והכל בצורה מקצועית, אחראית ובטוחה.הסכמי שכירות
אז למה בכלל צריך עו"ד בשביל הסכם שכירות?
רבים נמצאים בשלב זה או אחר של החיים בצד המשכיר או בצד השוכר ומתקשרים לשם כך בחוזה שכירות.
חשוב לדעת שאין חיה כזאת "הסכם שכירות סטנדרטי".אם אתם משכירים נכס כדאי לזכור כי הסכם שכירות, כמו כל הסכם אחר, יש לתפור ולהתאים בין השאר לסוג הנכס, לתקופת השכירות, לנסיבות המיוחדות של הצדדים להסכם, לרכוש הקיים בנכס, לחלוקת האחריות בין הצדדים ועוד.
הסכם שמתאים לנכס מסוים אינו מתאים לאחר, למשל נכס מסחרי לעומת נכס למגורים, ולכן התבססות על הסכם שנלקח מחבר או בן משפחה, יכולה להיות בעייתית ומטעה.
כמו-כן הסכם שהתאים מול שוכרים מסויימים לא יתאים בהכרח לשוכרים אחרים מבחינת הבטוחות הנדרשות או אופן התשלום.אם אתם שוכרים נכס כדי שתיקחו בחשבון שהסכם השכירות שהמשכיר נותן לכם לחתימה, נערך על פי רוב ע"י עוה"ד של המשכיר וככזה הוא יגן על האינטרסים והזכויות שלו ואתם עלולים למצוא את עצמכם קשורים בחוזה דרקוני שמטיל עליכם חובות בלבד.
ישנה חשיבות רבה לעריכת הסכם שכירות שיגן על שני הצדדים ולכן חשוב לפנות לעו"ד הבקיא בתחום על מנת שיערוך הסכם חכם, מאוזן ובר קיימא.
אכן, מדובר בהוצאה כספית לא מבוטלת אבל "מי שחוסך בכפיות סופו שישלם בדליים".
שימוש בהסכם של מישהו אחר או הורדת הסכם סטנדרטי מהאינטרנט, יחסכו לכם כסף בטווח הקצר אך עלולים לעלות ביוקר כשתגלו שהשוכר לא מפנה בזמן את הנכס, השאיר אחריו חובות או כאשר המשכיר מנסה להעמיס עליכם תיקונים שונים בנכס שכלל לא באחריותכם.אל תקלו ראש בהסכמי השכירות והיעזרו בעו"ד הבקיא בתחום שידאג לשמור על זכויותיכם, כשוכרים או כמשכירים.
אנשים חולמים על השיבה הביתה
יותר מאשר הם חולמים על היציאה לדרך