- פגישות גישור
- הסכמי גירושין
- צוואות
- ייפוי כוח מתמשך
פגישות גישור
החלטתם שאתם רוצים להתגרש אבל אתם נרתעים מהתהליך הארוך והמתיש ? יש דרך אחרת, אפשר להיפרד בשלום !
גירושין זה לא פיקניק. לפרק משפחה עם ילדים זהו צעד מטלטל וזוגות מוצאים את עצמם לא אחת בכאוס גדול שמלווה בתחושות כאב, כישלון, כעס, האשמות הדדיות, בלבול וחששות , וזאת בין אם רצו בפרידה ובין אם לא. בנקודה הזאת, עומדות בפניכם שתי אפשרויות: לפנות לעורכי דין ולהתחיל במסכת של קרבות במלחמה ארוכת שנים בבתי משפט או לבחור בדרך הגישור, שהיא חסכונית, מהירה ונעימה יותר ובעיקר מעצימה אתכם ומחזירה לידיים שלכם את הכוח לקבל בעצמכם את ההחלטות הנוגעות לכם ולילדיכם.
אז מהו בעצם הליך גישור לגירושין ?
גישור לגירושין הוא תהליך וולונטרי, אינטנסיבי, חסוי ומהיר בו בני הזוג המבקשים להיפרד נפגשים עם המגשר בפגישות שבועיות בנות שעה וחצי עד שעתיים בהן דנים בכל הסוגיות הרלבנטיות לפרידתם, מתוך מטרה להגיע לפתרונות אופטימליים מחוץ לכותלי בית המשפט. תפקידו של המגשר בתהליך הוא משמעותי – הוא מהווה גורם מאזן ומכיל ובנוסף הוא מסייע ביצירת אוירה נינוחה בחדר הגישור המאפשרת לכל צד לדבר בצורה פתוחה על פחדיו, תחושותיו וצרכיו, ולבסוף הוא עובד יחד עם הצדדים על יצירת מגוון פתרונות מתוכם ייבחר המתאים ביותר לאותה משפחה. אין ספק כי בחירת המגשר היא קריטית להצלחת התהליך. חשוב שתהיה כימיה טובה בין הצדדים לבין המגשר, שהוא יהיה אמפטי, אנושי וגם מקצועי, ישר והוגן.
מהם יתרונות הליך הגישור ?
- שליטה מלאה על קבלת ההחלטות הנוגעות לילדיכם ולרכוש שלכם
- קיצור משך הסכסוך והגעה מהירה להסכם כולל
- עלות כספית נמוכה באופן משמעותי
- ניהול הליך פרטי, מכובד ומכבד
- מזעור נזקים רגשיים, נפשיים וכלכליים
- יצירת תשתית בריאה לשיתוף פעולה הורי בעתיד
מהו גישור מוצלח ?
גישור מוצלח בעיני הוא כזה שמסתיים בחתימה על הסכם הגירושין. אבל לא רק. כשיש ילדים בתמונה, להורים המתגרשים אין את הפריבילגיה "לא לדבר יותר", כי מי שיסבול מהעדר תקשורת או מקיומה של תקשורת עוינות, אלו הם הילדים. לכן, לא פחות חשוב לי מההסכם עצמו זה שהצדדים יסגלו דפוסי תקשורת בריאה ומכבדת שישמשו אותם גם בעתיד. תהליך גישור שמתנהל אצלי ייתן לכם ערך מוסף – שפה, דרך ויכולת לנהל דיאלוג מכובד גם בשלבים מאוחרים שלאחר החתימה על ההסכם וסיום הליך הגישור.
הסכמי גירושין
לאחר סיום פגישות הגישור בהן דיברנו ודנו בכל הסוגיות שעל הפרק והגענו להסכמות לגבי כל נושא ונושא, מגיע שלב עריכת הסכם הגירושין.
אין חובה להשתמש בשירותי המגשר לשם עריכת הסכם הגירושין אבל בהיותו מסמך מורכב וחשוב הצופה לעיתים פני שנים רבות קדימה, מומלץ מאוד שלא לקחת סיכונים.
זאת ועוד, הסכם גירושין צריך להיות ערוך בצורה מסויימת, להיות ברור, מפורט ומדוייק מאוד ולבסוף גם לקבל את אישור בית המשפט.מכאן שעריכת הסכם גירושין ע"י מגשר שהוא גם עורך דין שעוסק בעריכת הסכמים, תעגן בצורה מקצועית ונכונה את זכויותיכם, תגן עליכם ותבטיח שקט נפשי.
הסכמי הגירושין שאני עורכת לאחר סיום הליך הגישור, ייצגו בצורה נאמנה את ההסכמות אליהן הגענו בתהליך לגבי תשלום המזונות (סכומים, מועדים, תנאים מיוחדים), המשמורת (סוג המשמורת, זהות ההורה המשמורן), הסדרי הראייה וחלוקת הרכוש המשותף.
ההסכם צריך להיות כאמור ברור ומדוייק, כל צד צריך לדעת למה הוא התחייב בהסכם, מה מצופה ממנו ולוודא שהוא אכן יכול לעמוד בכך. ההסכם צריך להיות חוקי כמובן ולצפות עד כמה שניתן את כל המצבים שיכולים להתרחש בעתיד.
לאחר הכנת הסכם הגירושין, אני מעבירה אותו לבדיקתכם ולבדיקת עורך דין מטעמכם (רצוי), ולאחר שההסכם ברור ומקובל על כולם, אתם חותמים עליו והוא יוגש על ידי בשמכם לבית המשפט לצורך אישורו.
כחלק מהשירות שאני נותנת, אני אגיע אתכם לדיון שנקבע בבית המשפט לאישור ההסכם בפני שופט.
צוואות
"הואיל ואין אדם יודע יום פקודתו…."
צוואה היא מסמך בעל תוקף משפטי בו מורה המצווה מה יעשה ברכושו לאחר מותו. אבל למעשה, הצוואה מקפלת בתוכה הרבה יותר מזה. היא מבטאת תחושות, משאלות לב ולעיתים אף חושפת סודות והתחשבנויות. צוואה היא גם הזדמנות אחרונה של כל אדם להשפיע על חיי האנשים שסביבו לאחר מותו.
עריכת צוואה מאפשרת לנו להחליט מה יעשה ברכושנו ובכך היא נותנת לנו שקט נפשי ומונעת, עד כמה שניתן, מריבות ומחלוקות בין יקירנו לאחר לכתנו.
כאשר מדובר באנשים גרושים, עריכת צוואה או אי עריכתה מקבלים משמעויות נוספות.
כך למשל, בהעדר צוואה יעבור עפ"י החוק רכושו של אדם גרוש ללא בן זוג חדש לילדיו בלבד. ואולם, אם מדובר בקטינים, עשוי הרכוש להגיע לידי בן הזוג ממנו התגרש הנפטר, אשר יהיה אחראי על ניהולו בעבור הקטינים מכוח היותו האפוטרופוס הטבעי שלהם. יש דרכים למנוע מצב זה אך הן יכולות לבוא לידי ביטוי רק ע"י עריכת צוואה.
סיטואציה נוספת שטומנת בחובה פוטנציאל לבעיה עבור אנשים גרושים היא כניסתו של בן/בת זוג חדש לחייהם. בהעדר צוואה, יכול בן הזוג החדש לטעון להיותו ידוע בציבור של הנפטר ולדרוש חלק בעזבונו. היות והנפטר לא הותיר צוואה, אין כל דרך לדעת האם אכן התכוון להעניק לבן זוגו החדש ירושה כלשהי ומכאן קצרה הדרך למלחמות בין משפחת הנפטר לבן/בת הזוג שלו. מצב זה יכול להימנע בקלות ע"י עריכת צוואה מסודרת בה יכתוב המוריש בדיוק למי ואיך הוא רוצה לחלק את ירושתו וימנע בכך אי הבנות וחיכוכים בעתיד.
אני ממליצה בחום לכל אדם בגיר שהוא בעל רכוש, לערוך צוואה.
המלצה זו מקבלת משנה תוקף כאשר מדובר באדם לאחר גירושין או באנשים שנמצאים בעיצומו של הליך גירושין שמתארך שכן כל עוד לא ניתן הגט, בני הזוג נחשבים נשואים ועשויים לרשת האחד את השנייה.
אף אחד לא אוהב לחשוב ולהתעסק ביום שאחרי… אבל אם צברת רכוש בעבודה קשה, אל תאפשר לו להגיע לידיים הלא נכונות. בפגישת ייעוץ קצרה וממוקדת נבחן יחד את האפשרויות הקיימות ונבחר את זו שמבטאת בצורה הטובה ביותר את רצונותייך.
ייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך הוא כלי אשר נוסף לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות לפני מספר שנים, ובאמצעותו יכול כל אדם מעל גיל 18 למנות מראש, בהיותו צלול וכשיר, מיופה כוח (אחד או כמה) אשר יכנס לתפקידו רק אם וכאשר הממנה יחדל להיות כשיר (למשל במקרה של דמנציה, תאונה או כל אירוע אחר שבעקבותיו איבד הממנה את כשירותו).
מרגע אובדן הכשירות, מופעל ייפוי הכוח המתמשך ומיופה הכוח יקבל ממועד זה החלטות ביחס לממנה ובמקומו, הכל בהתאם להנחיות המקדימות שקבע הממנה.
ייפוי הכוח המתמשך הוא לא מסמך סטנדרטי שהממנה רק חותם עליו. מדובר במסמך מפורט שבו יכול הממנה לתת הוראות לגבי שלל נושאים והיבטים בחייו לאחר שכבר לא יהיה כשיר, לדוגמא האם ברצונו להמשיך להתגורר בביתו עם מטפל או לעבור לדיור מוגן, כיצד יושקעו כספים שברשותו, הנחיות לגבי מתן טיפולים רפואיים ועוד. בנוסף, קובע הממנה מי יהיה מיופה הכוח ואם מינה יותר מאחד, האם תהיה חלוקה ביניהם בקבלת ההחלטות וכיצד.
חשוב לציין כי לא כל עורך דין מוסמך לערוך ייפוי כוח מתמשך אלא רק כזה שעבר הכשרה מיוחדת של משרד המשפטים.
ייפוי כוח מתמשך מיועד לאנשים שמעוניינים לקחת אחריות על חייהם ולתכנן את עתידם למקרה שכבר לא יוכלו לקבל החלטות בעצמם וברצונם להיות בטוחים שהם ורכושם נמצאים בידיו של אדם שהם סומכים עליו שיפעל בהתאם להוראות שהם נתנו לו.
מי שנמצא במלחמה עם אחרים,
לא יכול להיות בשלום עם עצמו.